Dan was net klaar met zijn doctoraat wanneer hij besloot om hulp te zoeken bij OrientaEuro’s loopbaanbegeleiding Gepersonaliseerde Loopbaanbegeleiding.  Dan wou niet langer op hetzelfde carrièrepad blijven , maar was niet zeker hoe te veranderen aangezien hij voornamelijk academische vaardigheden had: schrijven en publiceren.  

Dan wou weten of er iets meer was dat hij zou kunnen doen om zijn vaardigheden op de arbeidsmarkt af te stemmen. Doorheen de begeleiding heeft hij gewerkt op hoe zichzelf te verkopen en voor te stellen aan potentiële werkgevers. Dit liet hem inzien dat hij veel potentieel had, hij moest gewoon weten hoe dat best te tonen aan zijn werkgevers.

Dan gelooft dat iedereen die twijfelt over de te volgen professionele route, niet alleen afgestudeerden, loopbaanbegeleiding zou moeten proberen. Zeker degene die zichzelf vragen stellen als: waar moet ik naartoe, waar zal ik comfortabel zijn, wat zou ik eigenlijk wel graag doen,…?

In de hedendaagse samenleving is er een goede kans om van carrièrepad te veranderen in het licht van nieuwe kansen, ideeën en ontwikkelingen. Dan wist dat zijn toenmalige pad, met zijn masterdiploma’s en zijn doctoraat, hem een bepaald denkkader gaven, en hij was dan ook benieuwd welke andere denkkaders zouden ontwikkelen in andere industrieën en sectoren. Daarom dat Dan het nodig vond om professionele begeleiding te krijgen, aangezien werk snel 8, 10 of 12 uur per dag duurt, en een goede keuze essentieel is. Kiezen welk werk is een belangrijke keuze, en niet een die per se alleen gemaakt moet worden.