“The Future belongs to Learners” (E. Hoffer)

✓ Loopbaancoach bij OrientaEuro
✓ Gepassioneerd door leren
✓ Ervaren coach van medewerkers en teams in organisaties
✓ 20 jaar werkervaring in organisaties en daarna 15 jaar coach en facilitator
✓ Expertise : leren, leiderschap, verandering, teamwerk, coaching, …

Wat zijn mijn talenten?

Leren met en van mensen heeft me eigenlijk altijd al geboeid, al van tijdens mijn jeugdbewegingstijd.

En dat was dan meteen ook de drijfveer om pedagogiek en opleidingskunde te gaan studeren.

Tijdens mijn loopbaan heb ik ontdekt dat ik als trainer, coach, maar ook als leidinggevende goed ben om ‘situaties’ te creëren waarin mensen door met mekaar samen te werken, van mekaar kunnen leren, niet alleen om het ‘werk’ beter te doen, maar ook om zelf als professional en mens te groeien.

Innovatie, samen iets nieuws neer kunnen zetten, out of the box denken en vaste patronen doorbreken … om zo nieuwe oplossingen te vinden voor nieuwe en oude uitdagingen… dat vind ik boeiend en verrijkend.

Wat zijn mijn passies?

Leren en vooral dan leren in de context van arbeidsorganisaties is ongetwijfeld mijn grootste professionele passie. Hoe kan je het samenwerken in organisaties zo ‘inrichten’ dat iedere individuele medewerker op de best mogelijke manier kan ‘bijdragen’ tot duurzame ontwikkeling van de organisatie.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere professional zijn talent, passie, ervaring en expertise echt kan inzetten en echt mag meedenken en meewerken aan de toekomst van de organisatie en meteen ook de eigen toekomst.

Hoe word jij als individuele medeweker, mede-eigenaar van het ‘project’ van je organisatie?

En dat is goed voor de organisatie, maar ook voor jou, want het zal je voldoening geven, je leert en ontwikkelt als professional en de kans op bore- of burnout zal gevoelig verminderen.

En die passie rond leren in organisaties, ook doorgeven aan anderen, is dan weer een andere passie.

Op zoek gaan ook naar het onbekende, culturele diversiteit en hoe je vanuit diversiteit ook tot innovatie kan komen, mensen echt ‘ontmoeten’ die anders denken, doen, praten, … leert je ook heel veel over jezelf. En dus ben ik gaan reizen om te leren, om anders naar dingen te kunnen kijken. En ook dat, is mijn passie.

Hoe heb ik mijn talenten en passies aan het werk gezet? (mijn verhaal)

Mijn passie voor leren begon in de jeugdbeweging, waar ik als leiding en later als volwassenbegeleider vooral bezig was vanuit de vraag : hoe creëer je voor al deze jongeren een situatie waarin ze zichzelf ontdekken, waar ze leren samenwerken, waar ze door met mekaar samen te werken iets kunnen doen of ergens in slagen waarvan ze op voorhand zouden gezegd hebben dat het onmogelijk was.

En die passie is mijn beroep geworden. Ik ben pedagogiek/opleidingskunde gaan studeren en ben dan twintig jaar lang in diverse rollen actief geweest in ‘Leren & Ontwikkelen’ in grote bedrijven : ING, Proximus en daarna internationaal in Lafarge. Ik was managementtrainer en soft skill trainer, heb training centra geleid en later als HR directie strategieën bedacht om de organisatie te helpen ‘lerende organisatie’ te worden.

Later, in 2004 ben ik dan zelfstandig organisatieadviseur geworden, vooral gefocust op leren en ontwikkelen, verandering, leiderschap, teamwerk en coachend leidinggeven. En in dat kader moet je ook loopbaanbegeleiding zien…

Wat ik doe wanneer ik niet aan het coachen ben?

Naast de loopbaanbegeleiding ben ik ook zelfstandig organisatieadviseur van Move! Ik adviseer en begeleid organisaties in organisatieontwikkelingsprojecten, meestal rond thema’s zoals : duurzaam organiseren, verandering, leiderschapsontwikkeling, dialoog en co-creatie, teamwerk, zelfsturende teams, enz… Altijd vanuit de vraag : hoe kunnen we innovatie en leren in organisaties stimuleren zodat die organisaties antwoorden kan bedenken op de uitdagingen van een snel veranderende business context. En het antwoord heeft dan vaak te maken met : ‘hoe kunnen we alle talent, ervaring, expertise van medewerkers samen brengen en verder ontwikkelen’.

En naast mijn consulting werk, ben ik ook altijd actief gebleven in het hoger onderwijs, omdat het heel erg veel voldoening geeft om mijn ervaring te kunnen delen met jonge mensen, die aan het begin staan van hun loopbaan.

En in de vrije tijd ben ik vooral bezig met alles wat met Latijns-Amerika te maken heeft, muziek, dans, taal, cultuur, politiek…

Hoe is het om door mij gecoacht te worden? Dit is wat mensen zoals jij ervan vinden:

[testimonial_view id=”1″ category=”clement-leemans-nl”]

8 uur loopbaancoaching voor slechts €80!

Met de loopbaancheques van VDAB

MAAK EEN AFSPRAAK MET MIJ

(of praat nu meteen met onze coach-coördinator: 09/298.01.99)

Vul vrijblijvend jouw gegevens in. Ik neem binnen de 24 uur contact met je op. Zo kunnen we jouw huidige én gewenste situatie bespreken, en hoe coaching jou zal helpen om jouw situatie te veranderen.