Focus on problems, you’ll have more problems. When you focus on possibilities, you’ll have more possibilities.

✓ Loopbaancoach bij OrientaEuro
✓ Psychiatrisch verpleegkundige en Master in het beheer en beleid van de gezondheidszorg
✓ Jarenlange ervaring in het thuis coachen van mensen met een psychische kwetsbaarheid tot in 2014
✓ Jarenlange ervaring in het coachen en vormen van professionals in de welzijnssector in het omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid
✓ Vanaf 2014 docent in de opleiding verpleegkunde met focus op GGZ, ethische en communicatieve vaardigheden
✓ Coacht studenten in hun ontwikkeling tot bachelor verpleegkundigen

Wat zijn mijn talenten?

Vanuit een luisterende en inlevende houding op zoek gaan naar krachten, talenten en kwaliteiten bij de betrokkene. Vaak worden deze niet gezien door de persoon omdat ze ondergesneeuwd zitten onder een laag van tegenslagen, negativiteit, gebrekkig zelfvertrouwen, … maar brengen ze deze wel indirect binnen in het gesprek.

Door tijdens de gesprekken deze mogelijkheden naar boven te brengen en te benoemen krijgen mensen een andere kijk op zichzelf. Wat op zijn beurt leidt tot een positiever zelfbeeld en zelfvertrouwen.
Het is voor mij een boeiende zoektocht om tijdens de gesprekken op te zoek gaan naar die kwaliteiten en talenten. Vooral het willen begrijpen hoe mensen desondanks de tegenslagen het blijven volhouden en de veerkracht vinden om door te gaan is een belangrijke stimulans.

Het feit dat ik heel rustig ben van natuur en een warme betrokken aanpak heb, stelt mensen op hun gemak. Ze staan vaak zelf versteld hoe veel ze spontaan over zichzelf beginnen te vertellen.

Ook in mijn job als stagebegeleider en als docent in de opleiding verpleegkunde vind ik het heel boeiend hoe ik studenten kan laten groeien en ontwikkelen tot volwaardige verpleegkundigen. Niet alleen door een luisterend oor maar ook door gerichte feedback en adviezen en tips aan te reiken.

Wat zijn mijn passies?

Ik haal veel voldoening uit het feit dat ik mensen op hun verhaal kan laten komen. Op die manier hen ook indirect er laten toekomen om anders naar zichzelf en hun wereld te kijken. Juist door het erkenning geven aan hun emoties en deze te normaliseren is dit een belangrijke stap om te komen tot ontwikkeling en tot aanvaarding. Ik haal dan ook veel voldoening uit de appreciatie en de dankbaarheid van de mensen die ik begeleid maar ook uit het feit dat ik ze zie groeien en ontwikkelen.

Hoe heb ik mijn talenten en passies aan het werk gezet? (mijn verhaal)

Van 2000 tot 2014 ben ik jarenlang actief geweest in de welzijnssector d.m.v. psychiatrische thuiszorg. Niet alleen het coachen van de mensen zelf maar ook de nabije omgeving en de professionals die dagdagelijks samenwerken met mensen met een psychisch kwetsbaarheid.
Tot op vandaag ben ik nog steeds actief in verschillende vormingsprogramma’s voor werknemers in de sociale sector o.a. via het SAM en VVSG.
Sinds 2017 ben ik actief als coach in bijberoep en sinds 2018 werk ik ook samen oor OrientaEuro. Juist doordat hun gestructureerd model van passies en talenten sterk aansluit bij mijn persoonlijke coaching stijl was een belangrijke stimulans om met hen in zee te gaan.

Wat ik doe wanneer ik niet aan het coachen ben?

In het dagdagelijks leven ben ik docent aan de hogeschool VIVES departement gezondheidszorg campus Kortrijk.

Daarnaast ben ik een actieve vrijwilliger binnen AFS. In de programma komen jaarlijks gaststudenten van overal te wereld in gastgezinnen in Vlaanderen verblijven om zich te integreren in de Vlaamse cultuur. Binnen deze organisatie ben ik hoofdbegeleider voor de gastgezinnen en coach hen in het omgaan met de andere cultuur en de moeilijkheden die dit met zich kunnen meebrengen tijdens het uitwisselingsjaar.

Daarnaast ben ik actief als acteur binnen een toneelgezelschap, waarvan ik 20 jaar voorzitter was. Verder hou ik van reizen, koken, werken in de tuin, lezen, films bekijken. En om de lichamelijk conditie op punt te houden probeer ik wekelijks toch een aantal keren te gaan lopen.

Een bezig bij dus 😊

Hoe is het om door mij gecoacht te worden? Dit is wat mensen zoals jij ervan vinden:

[testimonial_view id=”1″ category=”johan-mestdagh-nl”]

8 uur loopbaancoaching voor slechts €80!

Met de loopbaancheques van VDAB

MAAK EEN AFSPRAAK MET MIJ

(of praat nu meteen met onze coach-coördinator: 09/298.01.99)

Vul vrijblijvend jouw gegevens in. Ik neem binnen de 24 uur contact met je op. Zo kunnen we jouw huidige én gewenste situatie bespreken, en hoe coaching jou zal helpen om jouw situatie te veranderen.