One short sentence here only, a quote, etc..

✓ Loopbaancoach bij OrientaEuro
✓ Expert in luisteren en samen werken aan een betere balans
✓ Pragmatisch, eerlijk en een no-nonsense approach
✓ Opleiding: Master arbeids- en organisatiepsychologie en regentaat Engels, Economie en Software Applicaties
✓ Ervaring in HR-functies, in Change en Project Management en als Trainer en Coach
✓ Maar ook met ‘niet-passende’ managers en functies, het niet weten wat ik nodig had, moeilijke veranderingen en uiteindelijk de stap naar zelfstandige in bijberoep

Wat zijn mijn talenten?

Mijn professionele interesse heeft altijd bij mensen gelegen. Hoe gaan zij om met verandering en stress? Hoe belangrijk is de cultuur van een bedrijf? Waar en onder welke omstandigheden, functioneert wie eigenlijk het beste? Zo ben ik er ook achter gekomen dat niet iedereen voor dezelfde functie, voor hetzelfde bedrijf of zelfs voor dezelfde collega’s gemaakt is. Om efficiënt én gelukkig te zijn, ben je ideaal gezien getalenteerd in de opdracht die je moet doen, passen je waarden en visie perfect bij die van het bedrijf en zijn je collega’s en je baas mensen die op dezelfde manier communiceren en waar je een goede band mee hebt en wordt je nog geapprecieerd voor wat je doet ook.

Nogal wat niet? Je ziet het al, het is een wonder als dit effectief allemaal klopt. Zo ja, hou zeker vast aan die job zolang ze bij je past (we veranderen zelf namelijk ook nog eens tijdens onze carrière). Zo neen, niet gepanikeerd, er zijn uiteraard manieren om een aantal van deze factoren, ook al zijn ze niet ideaal, om te zetten in sterktes en plus punten. Het belangrijkste in dit verhaal is om duidelijk te krijgen wat voor jou belangrijk is en van daar uit zelf sturing te geven aan je carrière en je leven.

En daar kan ik je mee helpen. Het begon allemaal met raad aan vrienden, dan professioneel aan collega’s binnen het bedrijf waar ik toen werkte, en uiteindelijk besloot ik om dit ook in bijberoep te doen om zo meer mensen te kunnen bereiken. Het komt er op neer dat ik naar je luister, dat we samen ontdekken, via doelgerichte vragen, wat voor jou belangrijk is en hoe dit op jouw leven zou kunnen toegepast worden.

Daar zitten dan ook mijn sterktes; luisteren, empathisch vermogen, kritisch denken en inlevingsvermogen. We starten namelijk altijd vanuit jouw situatie, want elke situatie is uniek. Dit gecombineerd met een brede ervaring binnen verschillende bedrijven, sectoren en functies, maakt dat we samen tot nieuwe inzichten en mogelijkheden kunnen komen en dit is net wat het doet werken. Zo kunnen we namelijk stap voor stap, op jouw tempo aan de slag gaan om fundamentele positieve blijvende verandering in gang te zetten.

Wat zijn mijn passies?

Mijn voornaamste passie zijn bedrijven, hoe werken zij vanbinnen, wat werkt en wat niet, en dan vooral hoe passen ‘eenvoudige’ (lees gerust complexe) mensen hierbinnen. Wat ook exact de reden is dat ik mijn master in arbeids-en organisatiepsychologie behaald heb. Dit heb ik dan steeds tijdens mijn verschillende functies kunnen bestuderen en hier mensen mee helpen.

Daarnaast heb ik een passie voor de wereld en verschillende culturen. Ik hou er van om te reizen en plaatsen te bezoeken waar ik nog niet geweest ben. Het verbaasd me steeds weer dat waar je ook komt, er mensen zijn die er in slagen om het beste in zichzelf en hun omgeving naar boven te halen, die zelfs ondanks de (soms moeilijke) omstandigheden, plezier en voldoening te vinden in ook wel moeilijke taken of taken die mij persoonlijk ‘iets minder boeiend’ lijken. Daar kan je toch alleen maar respect voor vinden, wat hun opdracht ook is! En wat kan mij meer voldoening geven dan mensen te helpen om hun leven zo te kunnen invullen en hen te helpen op de weg om die voldoening en dat plezier in hun eigen leven te vinden? Geweldig toch als je dat mag doen!

Hoe heb ik mijn talenten en passies aan het werk gezet? (mijn verhaal)

Telkens ik met mensen praat gaat dit vanzelf, niet geforceerd of niet gekunsteld. Mensen vertrouwen me blijkbaar en lijken graag met me te praten. Dit vind ik een hele eer en ik zou dit vertrouwen dan ook nooit beschamen! Dat ik dit na, toch wel een hele zoektocht, ook professioneel kan inzetten, maakt dat ik nu ook veel meer voldoening uit mijn eigen job haal.

Mijn eigen pad was dus ook best wel hobbelig en een hele zoektocht, met ook wel wat missers. Het zijn dan echter ook vooral deze missers die me dan weer wel een betere coach maken en mij helpen om jou te kunnen helpen.

Want aangezien we toch een groot deel van onze week met ons werk bezig zijn, is het uiterst belangrijk dat dit je energie geeft. Dat zal je dan zeker ook helpen om het positieve in de rest van je leven terug te vinden en gezonder en vrolijker door het leven te gaan. Dat zou toch iedereen gegund moeten zijn?

Wat ik doe wanneer ik niet aan het coachen ben?

Als ik niet aan het coachen ben werk ik als relationshipmanager bij een interim organisatie en ben ik Consultant op freelance basis, waar ik IT en softskills training geef, change projecten begeleid of andere HR opdrachten uitvoer (recruitment, coaching, workforce management, project implementatie,…). Nogal een afwisselend takenpakket, maar dat is net wat voor mij werkt. Al deze taken komen neer op het werken met mensen en daar haal ik persoonlijk mijn energie uit!

Uiteraard werk ik niet altijd en op die momenten geniet ik graag samen met mijn vriend en mijn twee geweldige hondjes van onze tuin, van wandelingen of een lekker glaasje wijn met wat hapjes, van spelen met de petekindjes en nichtjes en dergelijke kleine geneugten. Afgewisseld met etentjes en festivalletjes met vrienden, een filmpje of een goed toneelstuk of musical.

Daarnaast probeer ik wat tijd te vinden om te sporten (ik hou van spinnen en zwemmen) en maak ik elk jaar minstens wel twee weekjes (maar als het kan ook wel langer) vrij om andere landen en culturen te bezoeken, nieuwe mensen tegen te komen en nieuwe dingen te ontdekken. Gewoon genieten!

8 uur loopbaancoaching voor slechts €80!

Met de loopbaancheques van VDAB

MAAK EEN AFSPRAAK MET MIJ

(of praat nu meteen met onze coach-coördinator: 09/298.01.99)

Vul vrijblijvend jouw gegevens in. Ik neem binnen de 24 uur contact met je op. Zo kunnen we jouw huidige én gewenste situatie bespreken, en hoe coaching jou zal helpen om jouw situatie te veranderen.