Loopbaancheques worden door de VDAB uitgereikt aan werknemers, werkgevers en zelfstandigen die in Vlaanderen of Brussel wonen. Volg de eerste twee stappen van deze gids om je eerste loopbaancheque te bestellen. Na enkele dagen zal je gevraagd worden om € 40 (inclusief btw) te betalen, waarna je je eerste loopbaancheque ontvangt. Die kan je gebruiken voor de eerste twee sessies van je Gepersonaliseerde Loopbaanbegeleiding. Na de tweede sessie kan je je tweede loopbaancheque bestellen. Zodra je die ontvangen hebt, kan je je Gepersonaliseerde Loopbaanbegeleiding voltooien.
Je kan telefonisch een loopbaancheque bestellen op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) of online via de VDAB-website. Hier vind je een stappenplan. Klik op een stap om de inhoud ervan te lezen:

1. QuickScan
Vrijblijvend, en nog voor je jouw loopbaancheque hebt ontvangen, bepaal jouw huidige en gewenste professionele situatie en jouw belangrijkste uitdagingen door een QuickScan in te vullen.
 
Een van onze loopbaancoaches in jouw regio zal jouw QuickScan analyseren en je bellen.
 
2. Registreren (⏱ 4 min.)
Je kan je registreren op de website van de VDAB: www.vdab.be/mijnloopbaan
 
Klik op ‘Registeer je nu’.
image001

Vul de twee velden in: je Rijksregisternummer en je e-mailadres.
 
Klik op ‘Ga verder’.

Vul de gevraagde gegevens in.


 

Selecteer de optie: ‘Nee, ik wil mij enkel registreren voor Mijn loopbaan om opleidings- of loopbaancheques te bestellen, te solliciteren naar jobs zonder de hulp van VDAB, ervoor te zorgen dat mijn werkgever een RSZ-korting kan aanvragen.’
 
Klik vervolgens op ‘Ga verder’. 

(1.1) Voeg je meest relevante studie toe.

De velden met een asterisk (*) zijn verplicht.
 
Selecteer je opleidingsniveau in de lijst.
 
Preciseer je keuze in de lijst(en) die je nu te zien krijgt. Deze informatie wordt louter gebruikt voor statistische gegevens. Als de opties niet exact overeenstemmen met je opleiding, kies dan die die er het beste bij aansluiten.


Het veld ‘Studienaam’ wordt automatisch aangevuld naargelang wat je in de vorige velden hebt ingevuld.

Voer het jaar in waarin je je diploma hebt behaald in het daartoe bestemde veld.

Klik op ‘Volgende’.

Bijvoorbeeld:

(1.2) Talenkennis.

Geef de talen in die je spreekt en klik op je niveau.

Wanneer je klaar bent, klik je op ‘Volgende’.


(1.3) Je privacy.

Vink ‘Ik heb bovenstaande tekst gelezen en ga ermee akkoord’ aan.
 
Klik op ‘Bevestig’ om je registratie te voltooien.

(1.4) Je registratie bij de VDAB is klaar.

Klik op ‘Ga naar de startpagina van Mijn loopbaan’.

image009
3. Bestellen (⏱ 1 min.)


Klik op ‘Bestel loopbaancheques’.
image010

Vink ‘Ik ben akkoord met onderstaande voorwaarden’ aan.
Klik op ‘Bestel loopbaancheques’.
image011

Je krijgt nu een scherm te zien met de bevestiging van je bestelling.
image012
4. Betalen

De VDAB heeft tot twee weken de tijd om je gegevens te controleren en na te gaan of je in aanmerking komt voor loopbaancheques. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail met een uitnodiging om € 40 (inclusief btw) te betalen. Binnen de drie dagen na je betaling ontvang je je loopbaancheque (per e-mail).

Op je loopbaancheque zullen je naam, adres, klantnummer en het chequenummer vermeld staan.

[icon name=”exclamation-triangle”]  Opgelet:

  • Controleer je spamfolder als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen. De afzender zal Edenred zijn, met het volgende e-mailadres: vdab@vdab.be.edenred.info.
  • Nadat je de bevestigingsmail ontvangen hebt, heb je 14 dagen tijd om de loopbaancheque te betalen, anders zal je opnieuw moeten bestellen.
  • Vermeld de juiste gestructureerde mededeling bij de overschrijving.
  • Je hebt drie maanden tijd om je loopbaancheque te gebruiken en de begeleiding op te starten, anders vervalt de loopbaancheque (zie vervaldatum op de loopbaancheque). Je hoeft het volledige programma van je Gepersonaliseerde Loopbaanbegeleiding echter niet noodzakelijk te voltooien binnen die drie maanden, je moet het enkel opstarten.
  • Als je een automatische weigeringsmail ontvangt, is dat niet erg. Bel VDAB of contacteer ons om dit op te lossen.
loopbaancheque
5. Je loopbaanbegeleiding voltooien
Wanneer je de eerste twee sessies van twee uur achter de rug hebt, moet je een tweede loopbaancheque bestellen.
Je kan telefonisch een tweede loopbaancheque bestellen op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur)
of online via de VDAB-website:
Surf daarvoor naar de site van de VDAB en log in; je hoeft je niet meer te registreren. Je kan onze gids weer volgen vanaf stap 2.

[icon name=”exclamation-triangle”]  Opgelet:

  • Controleer weer je spamfolder als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen. De afzender zal Edenred zijn, met het volgende e-mailadres: vdab@vdab.be.edenred.info.
  • Nadat je de bevestigingsmail ontvangen hebt, heb je 14 dagen tijd om de loopbaancheque te betalen, anders zal je opnieuw moeten bestellen.
  • Vermeld de juiste nieuwe gestructureerde mededeling bij de overschrijving.
  • Als je een automatische weigeringsmail voor de aanvraag van je eerste loopbaancheque hebt ontvangen en je nu weer een weigeringsmail voor de tweede loopbaancheque ontvangt, kan je de VDAB of ons contacteren om dat op te lossen.

 
Zodra je je tweede loopbaancheque hebt ontvangen, kan je hier klikken om ons het klant- en chequenummer van de tweede loopbaancheque door te geven. Vervolgens kan je aan je laatste twee sessies beginnen.

[/su_accordion] Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@www.orientaeuro.be of ons te bellen op het nummer 09/298.01.99.
[content id=”2125″]