workshop-career-guidance-seniors-testimonial

Dankzij ons intergenerationeel project “Senioren en Jongeren” konden we de Brusselse tieners in contact brengen met de Brusselse senioren via een reeks van korte video’s. Op die manier konden de Brusselse tieners luisteren naar het carrière-advies van de Brusselse senioren.

Het evenement vond plaats op 29 oktober 2014 in de kantoren van OrientaEuro, gelegen in de ‘Ateliers des Tanneurs’ te Brussel. Gedurende twee uur namen 15 adolescenten actief deel aan de workshop. De activiteiten waren gericht op 3 belangrijke actiegebieden: (1) zelfkennis; (2) externe wereld en jobmarkt; (3) besluitvorming.

Tijdens de workshop ‘Oriënteringsatelier voor Studies en Loopbanen’ die gefocust was op studiekeuzes, werden naast verschillende spellen en taken twee korte video’s vertoond. De video’s toonden de adviezen van Josine en Eve, beiden leden van de vzw Seniorencentrum en werden gevolgd door een geanimeerd debat.

De films waren gebaseerd op interviews met personen die hun professionele carrière reeds achter de rug hebben en hun meningen en ideeën over talenten, passies, inkomen, jobtevredenheid, mislukkingen, succesverhalen, loopbaanstrategieën, moeilijke levenskeuzes enz. met de jongeren wilden delen. De senioren gaven via de filmpjes wijze en onpartijdige raad over het leven in het algemeen en over hoe de beste keuzes te maken tijdens je leven.

Meer informatie over het “Senioren en Jongeren” project kan je hier vinden.