Een ander soort liefde: de liefde voor je werk.

 

OrientaEuro Belgium is een studiekeuze- en loopbaanbegeleidende organisatie. OrienteEuro helpt mensen met het snijpunt te vinden tussen wat ze willen doen (hun passies), waar ze goed in zijn (talenten, vaardigheden) en wat anderen waarderen. Het is een levenslange kans. Ongeacht leeftijd of situatie, wij kunnen u helpen.

 

Studiekeuzebegeleiding is vooral op een jonger publiek gericht: jongeren in hun laatste twee jaar middelbaar of zelfs studenten die al aan hun hogere studies begonnen zijn. Wij helpen studenten die onzeker zijn wat te (gaan) doen in hun hogere studies. In plaats van nog meer info op de te verwerken stapel te leggen, helpen we studenten juist om al die informatie te verwerken. Maar eerst helpen we hen met erg effectieve technieken hun helpen hun passies, talenten, sterke en zwakke punten, enz. te ontdekken. Zo kunnen ze een beslissing nemen waarmee ze blij zijn – waardoor de noodzaak op loopbaanbegeleiding in hun volwassen leven afneemt…

 

Loopbaanbegeleiding helpt zowel wie werkt, als wie zonder werk zit, wie niet 100% tevreden is met wat hij/zij doe, om zijn/haar carrière te verbeteren of te versterken. Net zoals bij studiekeuzebegeleiding helpen we u te raken waar u zou willen zijn. We helpen u uw passies en talenten te erkennen, en ze te gebruiken samen met uw sterke punten. Zo kunnen we u helpen uw eigen professioneel succes te bereiken. Uw carrière zou enkele op een positieve wijze uw privéleven mogen beïnvloeden. We streven ernaar dat u professionele voldoening bereikt.

 

Natuurlijk hebben beide programma’s veel gemeenschappelijk. De belangrijkste gelijkenis is hoe ze beide u ’to make a living out of your passions and talents’. Wij geloven dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn in zijn/haar werk. En wat u graag doet, doet u sowieso beter dan wat u tegen uw zin doet.

Van dichtbij bekeken lijkt het voor u misschien wel alsof onze Studiekeuzebegeleiding en onze Loopbaanbegeleiding erg op elkaar lijken. In feite, heeft u gelijk. Ze werken met voornamelijk dezelfde methodologie maar streven via verschillende doelen naar professioneel succes: ofwel uw studies selecteren ofwel uw zelf professioneel herpositioneren, afhankelijk van het moment in uw leven.

Wat erg opvalt is dat OrientaEuro’s diensten erg gepersonaliseerd zijn. Wij houden rekenen met de specifieke noden van elk individu, en de adviseur (studiekeuzebegeleiding) of de begeleider (loopbaanbegeleiding) gebruiken dan ook de juiste instrumenten om het beste uit uw proces te halen.
 

Voor senioren: wij helpen ook volwassenen die dichtbij de pensioenleeftijd staan of al gepensioneerd zijn, en die hun talenten en passies ten dienste van anderen willen stellen. Ze zouden niet alleen op een formele werkplaats, maar ook op een vrijwillige basis gebruikt kunnen worden. Zoals eerder gezegd is de gebruikte methodologie gelijkaardig, en even effectief: introspectie en identificatie van vaardigheden, sterke punten, doelen, waarden, enz. Daarna volgt een analyse van de verschillende manieren waarop interactie met anderen zou/kan gebeuren, en finaal wordt er een concreet actieplan opgesteld.

 

Ongeacht uw leeftijd hebben wij de oplossing voor u: het is nooit te vroeg of te laat om een toekomst vol voldoening te creëren door uw talenten en passies in te zetten ten voordele van uw zelfrealisatie!